ВИМОГИ щодо організації роботи закладів харчування в умовах розповсюдження захворювання на COVID-19

18.09.2020

Відповідно до Постанови Міністерства охорони здоров’я № 32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 02.06.2020 року було встановлено ряд вимог, які не було змінено чи доповнено у зв’язку із адаптивним карантином, що введено з 1 вересня 2020 року. Отже, ці вимоги залишаються незмінними.
Вимоги:
• на вході в заклад або поруч з місцем видачі замовлень повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
• біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися на відстані мінімум 1,5 метра;
• відстань не менше 1,5 метра між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох чоловік за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
• меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно повинно бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезинфікувати;
• дозволяється видача одноразових меню з їх подальшою утилізацією;
• видача замовлень в багаторазовому посуді допускається тільки в тому випадку, якщо його потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині;
• столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
• постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
• вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і в кінці зміни (доцільно затвердити графік прибирання, з постійним розписом відповідальної особи через кожні дві години прибирання);
• централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.
Відвідувачі повинні дотримуватись таких правил:
• обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
• дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
• заходити і пересуватися по території установи в масці, що прикриває ніс і рот, в той же час сидіти за столом можна без маски.
За порушення правил – штраф за ст.44-3 КУпАП, що становить від 17 до 34 тисяч гривень для фізичних осіб, а на заклади чекають штрафи від 34 до 170 тисяч.

Другие публикации

5 1 vote
Рейтинг
Подписаться
Уведомление о
guest
0 Комментарий
Встроенные отзывы
Посмотреть все комментарии